Tässä artikkelissa kerromme, mitä balilainen hieronta on, millainen on balilaisen hieronnan historiaa ja mitä tekniikoita balilaisessa hieronnassa käytetään sekä nopeasti pohdimme balilaisen hieronnan taustalla olevaa tiedettä ja kuinka valmistautua hierontaasi.

Mitä on balilainen hieronta?

Balilainen hieronta on perinteinen hierontamuoto, joka on peräisin Indonesian Balin saarelta. Balilainen hieronta on kokovartalohieronta, jossa yhdistyvät akupainanta, vyöhyketerapia ja aromaterapia edistämään rentoutumista ja nuorentumista. Hieronnassa käytetään hierontaöljyä.

Balilaisen hieronnan hyödyt

Balilainen hieronta tunnetaan lukuisista eduistaan, kuten stressin ja ahdistuksen vähentämisestä, unen parantamisesta, rentoutumisen edistämisestä ja fyysisen kivun vähentämisestä. Lukuisten etujensa ansiosta ei ole ihme, että balilainen hieronta on suosittua kylpylöissä.

Balilainen hieronta on hyödyllistä fyysiselle terveydelle edistämällä rentoutumista ja vähentämällä fyysistä kipua. Hieronnan aikana käytetyn paineen on osoitettu vähentävän lihasjännitystä, parantavan joustavuutta ja lisäävän verenkiertoa.

Balilainen hieronta on myös hyödyllistä mielenterveydelle vähentämällä stressiä ja ahdistusta, edistämällä rentoutumista ja parantamalla unta. Balilaisen hieronnan rauhoittava tunnelma ja rauhoittava ympäristö voi vaikuttaa syvästi henkiseen hyvinvointiin, vähentää ahdistuksen ja masennuksen tunteita ja parantaa yleistä mielialaa.

Lyhyt historia

Balilaisella hieronnalla on pitkä ja rikas historia, joka ulottuu vuosisatojen taakse. Se on perinteinen hierontamuoto, jonka balilaiset ovat kehittäneet yleisen terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Balilainen hieronta on siirtynyt sukupolvelta toiselle ja sitä harjoitetaan edelleen laajalti.

Käytetyt tekniikat

Balilainen hieronta on kokovartalohieronta, jossa käytetään tekniikoiden yhdistelmää, mukaan lukien akupainanta, vyöhyketerapia ja aromaterapia. Balilaisen hieronnan aikana terapeutti käyttää käsiään, sormiaan, kyynärpäitään ja jalkojaan painaakseen tiettyjä kehon kohtia, mikä edistää rentoutumista.

Balilainen hieronta toimii stimuloimalla energian virtausta eli ”Qi”:tä kehon läpi. Tämän energiavirran uskotaan edistävän fyysistä ja henkistä terveyttä, vähentäen stressiä ja ahdistusta, parantavan unta ja vähentävän fyysistä kipua.

Valitse kylpylä

Etsi kylpylä, jossa on rauhallinen ja rauhoittava ilmapiiri ja asiantunteva ja ystävällinen henkilökunta. Pyydä ystäviltä, perheeltä ja työkavereilta suosituksia parhaista kylpylöistä balilaiseen hierontaan. Henkilökohtaiset suositukset voivat olla arvokas resurssi.

Tarkista kylpylän arvostelut netistä ja kiinnitä huomiota kommentteihin hieronnan laadusta, kylpylän siisteydestä ja kylpylän yleisestä ilmapiiristä.

Oma suosikkimme on Naantalin kylpylä.

Miten valmistautua

Käytä mukavia, väljiä vaatteita. On paljon mukavampaa laittaa väljät vaatteet ylle hieronnan jälkeen. Toki, jos yövyt kylpylässä, voit käyttää huoneestasi löytyvää kylpytakkia.

Syö vain kevyt ateria ennen balilaista hierontaa varmistaaksesi, että tunnet olosi mukavaksi koko harjoituksen ajan. Vältä raskaita, rasvaisia tai mausteisia ruokia, koska ne voivat aiheuttaa epämukavuutta hieronnan aikana.

Ota vesipullo mukaasi balilaiseen hierontaan. Toki moni kylpylä tarjoaa vettä hierontahuoneissaan, mutta oma pullon on aina varma valinta.

Varaa oma hoitosi netistä

Balilainen hieronta on matka rentoutumiseen ja virkistymiseen, jota et ihan heti unohda. Pitkän historiansa ja lukuisten etujensa ansiosta balilainen hieronta on suosittua. Joten miksi odottaa? Varaa balilainen hierontasi tänään ja koe sen edut itse!

Suositellut julkaisut