Kuumakivihieronta on eräänlainen hierontahoito, jossa käytetään sileitä, kuumennettuja kiviä, tyypillisesti basalttikiviä, jotka asetetaan tiettyihin kehon kohtiin. Kivien lämpö auttaa rentouttamaan lihaksia ja lisäämään verenkiertoa, mikä mahdollistaa syvemmän ja rentouttavamman hieronnan.

Kuumakivihieronnan aikana terapeutti lämmittää ensin kivet kuumassa vesihauteessa. Kivet sijoitetaan sitten tiettyihin kehon kohtiin, kuten selkään, käsiin, jalkoihin tai energialinjoille, joita kutsutaan meridiaaneiksi. Terapeutti käyttää sitten kiviä hierontatyökaluna ja käyttää niitä painetta ja pitkiä lyöntejä pitkin lihaksia. Terapeutti voi myös käyttää kiviä pitämään ja hieromaan tiettyjä alueita, kuten kasvoja, käsiä tai jalkoja.

Kivien lämmöllä voi olla useita etuja, mukaan lukien:

 • Rentouttaa lihaksia ja vähentää jännitystä
 • Lisää verenkiertoa ja edistää paranemista
 • Parantaa joustavuutta ja liikelaajuutta
 • Lievittää kipua ja epämukavuutta
 • Parantaa yleistä hierontakokemusta

Kuumakivihierontaa pidetään yleisesti turvallisena, mutta sitä ei suositella ihmisille, joilla on tiettyjä sairauksia, kuten korkea verenpaine, diabetes tai sydänsairaus. Raskaana olevien ja herkkäihoisten tulee myös välttää kuumakivihierontaa. On aina suositeltavaa keskustella terveydenhuollon ammattilaisen kanssa ennen minkään hierontahoidon aloittamista, varsinkin jos sinulla on jokin sairaus.

Kuumakivihieronta on suosittu ja rentouttava hierontatekniikka, joka voi parantaa yleistä hyvinvointia ja edistää rentoutumista. Se voi olla loistava tapa rentoutua pitkän päivän jälkeen ja se on erinomainen lisä kylpyläkokemukseen.

Kuumakivihieronnan plussat ja miinukset

Kuumakivihieronta on suosittu ja rentouttava hierontatekniikka, jolla voi olla monia etuja keholle ja mielelle, mutta sillä on myös joitain mahdollisia haittapuolia, jotka on otettava huomioon.

Plussat:

 • Lihasten rentouttaminen ja jännityksen vähentäminen: Kivien lämpö voi auttaa rentouttamaan jännittyneitä lihaksia ja vapauttamaan jännitystä, mikä tekee siitä tehokkaan hoidon sairauksiin, kuten fibromyalgiaan ja krooniseen kipuun.
 • Verenkierron lisääminen ja paranemisen edistäminen: Kivien lämpö voi lisätä verenkiertoa ja happea lihaksiin, mikä voi auttaa nopeuttamaan paranemista ja vähentämään tulehdusta.
 • Joustavuuden ja liikeradan parantaminen: Kivien lämpö voi auttaa löysäämään kireitä lihaksia ja parantamaan joustavuutta, mikä tekee siitä erinomaisen hoidon ihmisille, joilla on rajoitettu liikerata.
 • Kivun ja epämukavuuden lievitys: Kivien lämpö voi auttaa vähentämään kipua ja epämukavuutta sellaisissa olosuhteissa kuin niveltulehdus, selkäkipu ja kuukautiskipuja.
 • Parantaa yleistä hierontakokemusta: Kivien lämpö voi tehdä hieronnasta rentouttavamman ja ylellisen, ja se voi olla loistava tapa rentoutua pitkän päivän jälkeen.

Miinukset:

 • Ei sovi kaikille: Kuumakivihierontaa ei suositella ihmisille, joilla on tiettyjä sairauksia, kuten korkea verenpaine, diabetes tai sydänsairaus. Raskaana olevien ja herkkäihoisten tulee myös välttää kuumakivihierontaa.
 • Palovammojen vaara: Jos kivet ovat liian kuumia, ne voivat aiheuttaa palovammoja iholle. Siksi on tärkeää varmistaa, että kivet ovat turvallisessa lämpötilassa, ja testata ne ennen niiden käyttöä iholla.
 • Tartuntariski: Jos kiviä ei puhdisteta kunnolla asiakkaiden välillä, ne voivat levittää tartuntaa. Siksi on tärkeää varmistaa, että kivet puhdistetaan ja desinfioidaan kunnolla ennen jokaista käyttöä.
 • Allergiariski: Jotkut ihmiset voivat olla allergisia hieronnan aikana käytetyille öljyille tai emulsioksille, joten on tärkeää testata tuotteet pienelle ihoalueelle ennen hierontaa ja ilmoittaa terapeutille mahdollisista allergioista.

Kuumakivihieronnalla voi olla monia etuja, mutta on tärkeää ottaa huomioon mahdolliset haittapuolet ja neuvotella terveydenhuollon ammattilaisen kanssa ennen minkään hierontahoidon aloittamista, varsinkin jos sinulla on jokin sairaus.

Mitä tulee ottaa huomioon kuumakivihieronnassa?

Kuumakivihierontaan lähdettäessä on otettava huomioon useita asioita varmistaaksesi, että sinulla on turvallinen ja nautinnollinen kokemus.

Keskustele terveydenhuollon ammattilaisen kanssa: Jos sinulla on jokin sairaus tai olet raskaana, on tärkeää neuvotella terveydenhuollon ammattilaisen kanssa ennen kuumakivihierontaa.

Valitse hyvämaineinen kylpylä tai hierontaterapeutti: Muista valita hyvämaineinen kylpylä tai hieroja, jolla on kokemusta ja koulutusta kuumakivihieronnasta.

Kommunikoi terapeutin kanssa: Varmista ennen hierontaa, että kerrot terapeutille mahdollisista sairauksista, vammoista tai epämukavista paikoista. Kerro heille myös, jos sinulla on mieltymyksiä kivien lämpötilan tai hieronnan paineen suhteen.

Valmistaudu hierontaan: Varmista, että saavut ajoissa hierontaan ja olet valmis pukeutumaan mukavuustasollesi, sinut peitetään lakanalla ja pyyhkeellä hieronnan aikana.

Ilmoita terapeutille kaikista allergioista: Jos sinulla on allergioita öljyille tai voiteisiin, muista ilmoittaa terapeutille ennen hierontaa varmistaaksesi, että käytät sinulle turvallisia tuotteita.

Juo vettä ennen ja jälkeen hieronnan: Kuivuminen voi tehdä hieronnasta epämukavampaa, ja on tärkeää pysyä nesteytyksessä ennen ja jälkeen hieronnan, jotta myrkkyjä vapautuu ja hierontakokemus paranee.

Ole ennakkoluuloton: Ole avoin ja anna itsesi rentoutua ja nauttia kokemuksesta. Terapeutti tekee parhaansa varmistaakseen, että sinulla on mukava ja rentouttava kokemus.

Kuumakivihieronta voi olla rentouttava ja terapeuttinen kokemus, mutta on tärkeää valmistautua ja valita hyvämaineinen kylpylä tai hierontaterapeutti. Noudattamalla näitä vinkkejä voit varmistaa, että sinulla on turvallinen ja nautinnollinen kokemus.

Kenelle kuumakivihieronta sopii?

Kuumakivihieronta on erityisen hyödyllinen henkilöille, jotka etsivät syvää rentoutumista ja helpotusta lihasjännitykseen. Hoito sopii hyvin kroonisista kiputiloista kärsiville, sillä sileiden, kuumennettujen kivien lämpö lievittää lihasjäykkyyttä ja tehostaa verenkiertoa. Tämä tekee siitä erinomaisen valinnan henkilöille, joilla on esimerkiksi niveltulehdus tai fibromyalgia, koska lämpö voi rauhoittaa kipeitä niveliä ja edistää yleistä rentoutumista. Lisäksi lämmön ja hieronnan yhdistelmä voi parantaa lihasten ja nivelten joustavuutta, mikä tekee siitä erityisen hyödyllisen intensiivisestä harjoituksesta toipuville urheilijoille tai fyysisesti vaativille elämäntyyleille.

Lisäksi kuumakivihieronta on hyödyllistä ihmisille, jotka kokevat stressiä, ahdistusta tai unettomuutta. Kivien lohduttava lämpö rauhoittaa hermostoa, edistää rauhallisuuden tunnetta ja vähentää stressiä. Hieronnan aikana käytetty hellävarainen paine auttaa vapauttamaan jännitteitä sekä kehosta että mielestä tehden siitä arvokkaan terapian niille, jotka etsivät helpotusta arjen paineista. Kaiken kaikkiaan kuumakivihieronta on monipuolinen hoito, josta voi olla hyötyä monenlaisille henkilöille edistämällä rentoutumista, vähentämällä lihasjännitystä ja parantamalla yleistä hyvinvointia.

Varaa kuumakivihieronta netistä

Suositellut julkaisut