Kasvohoito on ihonhoitomenetelmä, jolla pyritään parantamaan ihon ulkonäköä ja terveyttä. Se voi sisältää erilaisia tekniikoita, kuten puhdistuksen, ihon kuorinnan, naamioinnin ja hieronnan. Kasvohoidoilla voidaan hoitaa erilaisia ihon ongelmia, kuten ryppyjä, epätasaista ihonväriä ja ihon kuivuutta.

Kasvohoitojen historia ulottuu antiikin ajoista lähtien, jolloin ihonhoitoa pidettiin tärkeänä osana hyvinvointia. Nykyään kasvohoitoja tarjoavat erilaiset kauneushoitolat ja -klinikat, mutta niitä voi myös tehdä kotona. Kasvohoitoja tehdään usein säännöllisin väliajoin, jotta iho saadaan pysymään terveenä ja nuorekkaana.

Ennen kasvohoitoa iho puhdistetaan perusteellisesti, jotta iholta saadaan poistettua meikki, liat ja ylimääräinen tali. Tämä tehdään usein erilaisilla puhdistusaineilla ja -välineillä. Puhdistuksen jälkeen iho voidaan kuoria kuorintavälineillä tai -naamioilla, jotta iholta saadaan poistettua kuolleet ihosolut ja parannettua ihon kimmoisuutta.

Kasvohoitojen aikana iholle voidaan levittää myös erilaisia hoitonaamioita, jotka sisältävät ihoa ravitsevia aineita. Naamiot voivat sisältää esimerkiksi hedelmähappoja, mineraaleja tai kasviuutteita, ja ne voivat tehostaa ihon kimmoisuutta ja nuorekkuutta. Hoitonaamioiden jälkeen iho voidaan hieroa kevyesti, jotta ihon verenkierto parantuu ja iho tuntuu pehmeältä ja raikkaalta.

Kasvohoidoissa käytetään usein myös erilaisia ihonhoitotuotteita, kuten kosteusvoiteita, seerumeita ja silmänympärysvoiteita. Nämä tuotteet auttavat ihoa pitämään kosteustasapainon ja parantavat ihon ulkonäköä. Kasvohoidon jälkeen on tärkeää levittää iholle kosteusvoide, jotta iho saa tarvitsemaansa kosteutta.

Kasvohoito kylpylässä on täydellinen lisä jo muutenkin rentouttavaan ja nautinnolliseen

Suositellut julkaisut