Ulkoporeallas voi olla upea lisä jokaiseen kotiin. Nämä kylpytynnyrit ja porealtaat tarjoavat rentouttavan ja terapeuttisen kokemuksen, ja niistä voi nauttia raittiissa ilmassa ja auringonpaisteessa.

Ulkoporeallasta ostettaessa on otettava huomioon muutama keskeinen tekijä. Ensimmäinen on kylpytynnyrin koko. Ulkoporealtaita on useita kokoja pienistä kahden hengen malleista suuriin kahdeksan hengen malleihin. On tärkeää valita koko, joka sopii mukavasti ulkotilaan ja mahtuu sitä käyttävien ihmisten määrään.

Toinen tärkeä tekijä, joka on otettava huomioon ulkoporeallasta ostettaessa, on sijainti. Ulkoporealtaat tulee sijoittaa tasaiselle, vakaalle alustalle ja suojata sääolosuhteilta. Ota huomioon auringonvalo, tuuli ja sade, kun valitset kylpytynnyrillesi paikkaa, ja varmista, että se on helposti saavutettavissa ja näkyvissä kotoa käsin.

Ulkoporeallasta ostettaessa tulee huomioida koon ja sijainnin lisäksi monia muita ominaisuuksia. Joissakin malleissa on sisäänrakennetut suihkut hierontaa ja rentoutumista varten sekä valoja ja muita ominaisuuksia, jotka voivat luoda rauhoittavan tunnelman. On myös eristys- ja energiatehokkuusvaihtoehtoja, jotka voivat auttaa vähentämään lämmityskustannuksia ja parantamaan kylpytynnyrin yleistä suorituskykyä.

Kun ostat ulkoporealtaan, on tärkeää tehdä tutkimus ja vertailla eri malleja ja merkkejä. Etsi arvosteluja ja arvioita muilta asiakkailta ja ota huomioon valmistajan maine ja asiakaspalvelu. On myös hyvä idea käydä esittelytilassa tai jälleenmyyjällä nähdäksesi kylpytynnyrit henkilökohtaisesti ja tutustuaksesi eri vaihtoehtoihin.

Kuinka paljon sähköä ulkoporeallas kuluttaa?

Teoreettisesti, ulkoporealtaan sähkökulutus riippuu sen mallista, koosta, porealtaan veden lämpötilasta, ulkolämpötilasta, lämmityksen tehosta, altaan yleisestä eristyksestä ja kannen tiiviydestä. Jos haluat tarkan vastauksen ulkoporealtaan sähkökulutukseen, suosittelemme ottamaan yhteyttä ulkoporealtaan valmistajaan.

Yleinen arvio vuosikulutuksesta on noin 2000-4000 kWh. Uudemmat hyvin tiivistetyt mallit voivat päästä 2000-2500 kWh vuosilukemiin, mutta jos lasket itse sähkön kulutuksen kuluja, kannattaa harkita, että teet laskelmat 3000-4000 kWh arviolla.

Tähän täytyy tosin todeta, että Novitek teki kulutustestin ja seurasi ulkoporealtaan energiatehokkuutta vuoden ajan, jolloin pakkanen laski välillä jopa -30°C asteeseen. 1100 litran allas kulutti sähköä kesäkuusta kesäkuuhun vain 2200 kWh. Altaassa pidettiin lämpönä +37°C astetta ja käyttökertoja oli keskimäärin 2-3 kertaa viikossa.

Kuinka usein porealtaan vesi vaihdetaan?

Porealtaan veden vaihtoväli vaihtelee, ja se riippuu useista tekijöistä, kuten altaan käytön määrästä, sen hetken veden laadusta ja altaan puhdistusmenetelmistä. Yleensä porealtaan veden tulisi vaihtaa vähintään kerran vuodessa, mutta moni allasvalmistaja suosittelee vaihtoväliksi noin 3 kuukautta. On tärkeää seurata altaan veden laatua ja tehdä tarvittavia toimenpiteitä, jos veden laatu heikkenee. Jos olet epävarma siitä, kuinka usein sinun tulisi vaihtaa porealtaan vesi, suosittelemme ottamaan yhteyttä altaan valmistajaan. Muista aina peseytyä kunnolla ennen altaaseen menoa, puhdista suodatin tasaisin väliajoin ja käytä allasvalmistajan suosittelemia aineita altaassa.

Voiko ulkoporeallasta käyttää talvella?

Kyllä, monia porealtaita voidaan käyttää ulkona myös talvella. Kannattaa kuitenkin varmistaa oman altaasi valmistajalta miten juuri sinun altaasi kohdalla tulee toimia.

Voiko altaan lämpötilaa laskea talveksi?

Vaikka altaan veden lämmitys vie sähköä merkittävän paljon, ei altaan lämpötilaa kannata talvellakaan tiputtaa liian alhaiseksi. Moni valmistaja suosittelee talvenkin ylläpitolämpötilaksi noin 26-27 astetta, mikäli allasta ei käytetä. Mikäli kohdallesi sattuu sähkökatko, antaa lämmin vesi lisäaikaa reagoida sähköttömyyteen. Muutaman tunnin sähkökatko ei vielä allasta paljon jäähdytä, mutta katkon pitkittyessä altaan lämpötilaa kannattaa pitää silmällä.

Yhteenveto

Yhteenvetona voidaan todeta, että ulkoporealtaan ostaminen voi olla loistava investointi kotiisi ja terveytesi hyväksi. Nämä kylpytynnyrit tarjoavat rentouttavan ja terapeuttisen kokemuksen, ja niitä on saatavana eri kokoisina ja tyyleinä eri mieltymysten ja tarpeiden mukaan. Tutkimalla ja vertaamalla eri vaihtoehtoja voit löytää täydellisen ulkoporealtaan kotiisi.

Suositellut julkaisut