Saunat ovat olleet olemassa jo vuosisatoja (ehkä jopa tuhansia) ja ne ovat olennainen osa suomalaista kulttuuria. Saunat eivät ole vain rentouttava pako ulkomaailmasta, vaan ne tarjoavat myös lukuisia terveyshyötyjä. Tässä postauksessa tarkastellaan tarkemmin mitkä hyödyt saunasta saat.

Puhdistaa kehoa

Yksi saunan tunnetuimmista hyödyistä on se, että sauna auttaa puhdistamaan kehoa. Kun rentoudut lämpimässä, kehosi pyrkii vapauttamaan myrkkyjä hien kautta. Tämä prosessi voi auttaa poistamaan kehosi epäpuhtaudet, jolloin tunnet olosi saunan jälkeen virkeämmäksi.

Vähentää stressiä

Saunat ovat loistava tapa lievittää stressiä ja rentoutua pitkän päivän jälkeen. Lämpö ja rentoutuminen auttavat vähentämään stressiä ja rauhoittamaan mieltä. Välittömästi saunan jälkeen tunnet olosi kenties rentoutuneeksi, mutta jo vähän ajan päästä olo muuttuukin enemmän virkeäksi ja energiseksi.

Parempi verenkierto

Saunan lämpö voi myös parantaa verenkiertoa. Lisääntynyt verenkierto voi auttaa vähentämään lihasten arkuutta ja jäykkyyttä ja nopeuttaa palautumista. Lisäksi parantunut verenkierto voi hyödyttää myös niitä, joilla on sydän- ja verisuoniongelmia. Saunan sanotaankin olevan hyväksi sydämen terveydellä.

Kivunlievitys

Saunan on osoitettu lievittävän kipua, mukaan lukien päänsärkyä ja lihassärkyä. Lämpö auttaa rentouttamaan jännittyneitä lihaksia ja edistämään paranemista, joten se on loistava valinta luonnollista kivunlievitystä etsiville. Iso saunan hyöty niin nuorille kuin vanhemmillekin!

Parempi ihon terveys

Saunoissa syntyvä lämpö ja hiki voivat myös auttaa parantamaan ihosi terveyttä. Hiki auttaa poistamaan epäpuhtauksia ja kuolleita ihosoluja, jolloin ihosi näyttää kirkkaammalta ja terveemmältä. Iho pehmenee. Muista kuitenkin tarvittaessa rasvata ihosi saunakäynnin jälkeen.

Sauna tarjoaa lukuisia terveyshyötyjä

Sauna parantaa yleistä hyvinvointiasi. Tämän ikivanhan perinteen lukuisia etuja ei voi kiistää- aina myrkkyjen poistamisesta ja stressin lievittämisestä parantuneeseen verenkiertoon ja kivunlievitykseen asti. Saunominen kannattaa. Ota siis saunan hyödyt hyötykäyttöön ja pistä sauna lämpiämään jo tänään!

Suositellut julkaisut