Kylpylässä käynti on rentouttavaa ja virkistävää, mutta se voi olla myös stressaava kokemus, jos et tunne asianmukaista etikettiä. Auttaaksemme sinua saamaan stressittömän kylpyläkokemuksen, olemme koonneet listan, mitä kannattaa kehdä ja mitä kylpylässä ei ehdottomasti saa tehdä. Tässä on kylpyläetiketti jokaiselle!

Tee

  • Saavu aikaisin: Jos sinulle on varattu jokin hoito tarkkaan aikaan, saavu kylpylään hieman tätä ennen. Tämä antaa sinulle aikaa kirjautua sisään, pukeutua kylpytakkiin ja rentoutua ennen hoitoa.
  • Kommunikoi: Kerro terapeutille ja henkilökunnalle kaikista erityistarpeistasi tai huolenaiheistasi. Olipa kyse suuremmasta tai pienemmästä paineesta hieronnan aikana, allergioista, herkkyydestä tietyille tuoksuille tai omista tooivomuksistasi, on tärkeää kommunikoida henkilökunnalle avoimesti.
  • Ole kunnioittava: Muista, että kylpylä on paikka hiljaisuuteen ja rentoutumiseen. Pidä äänesi matalana ja vältä matkapuhelimen käyttöä kylpylätiloissa.
  • Noudata ohjeita: Henkilökunta antaa sinulle ohjeet hoitoon valmistautumiseen. Muista seurata niitä parhaan kokemuksen saamiseksi.
  • Huolehdi vaatteistasi: Vaihda vaatteet vain sille varatuissa tiloissa. Ota selvää myös siitä millaisia uimahousuja tai uimapukuja tiloissa saa tai ei saa käyttää.

Älä

  • Myöhästy: Myöhästyminen tapaamisestasi ei vaikuta vain omaan kokemukseesi, vaan se vaikuttaa myös muiden vieraiden aikatauluun. Älä myöhästy hoidosta. Älä myöhästy hotelliin sisäänkirjautumisesta.
  • Käytä koruja: Poista kaikki korut ennen hoitoa tai uimista, jotta ne eivät vahingoitu tai tartu mihinkään.
  • Ohita suihkua: Useimmissa kylpylöissä on suihkutila, jota asiakkaat voivat käyttää ennen hoitoa. On tärkeää hyödyntää tämä ja saapua puhtaana ja virkeänä. Lisäksi suihkussa tulee käydä tietysti ennen saunaan tai altaisiin siirtymistä.
  • Laiminlyö nesteytystä: Runsas veden juominen ennen ja jälkeen saunan ja uimisen sekä ennen hoitoa ja sen jälkeen auttaa sinua saamaan kaiken irti kylpyläkokemuksestasi. Nestehukan riski on todellinen.

Noudattamalla näitä yksinkertaisia suosituksia, voit rentoutua ja nauttia kylpyläkokemuksestasi täysillä. Saatpa sitten hierontaa, kasvohoitoa tai muuta hoitoa – tai käyt ihan vaan itse saunomassa ja uimassa, on tärkeää muistaa kylpylän säännöt ja kylpyläetiketti. Näin voit nauttia stressittömästä ja virkistävästä kylpyläkokemuksesta.

Suositellut julkaisut