Kakola Spa on uusi ja ainutlaatuinen kylpylä Turun keskustassa. Kakola Spa -kylpylä sijaitsee vanhassa Kakolan vankilassa. Alueella sijaitsee monia alkuperäisiä vankilan rakennuksia ja vankilaelementtejä. Tämä luo kylpylälle ainutlaatuisen tunnelman ja tekee siitä erityisen kiinnostavan kohteen, vaikka vankilafiilis jääkin kylpylän ulkopuolelle. Ovien sisäpuolella nimittäin kehon valtaa rentoutuminen ja ilmassa on luksusta. Kylpylässä on tarjolla paljon erilaisia hierontoja, saunoja, uima-altaita ja muita kylpylähoitoja, jotka auttavat asiakkaita rentoutumaan ja nauttimaan olostaan.

HUOMAA: Kylpylän puolella ei sallita kameroita tai puhelimia. Siksi mekin nappasimme kuvan kylpylän aulasta. Allasalueen mysteerisyys pysykööt. Käy siis itse katsomassa ja ihastumassa! Kokemus on kyllä vierailun arvoinen.

Altaat

Altaita Kakola Spassa on yhteensä neljä kappaletta: pääallas eli mineraaliallas (n. 30 asteinen), suola-allas (n. 28 astetta), lämmin allas ja kylmäallas. Näistä 30-asteisen mineraalialtaan yhteydessä on erinomainen allasbaari. Lisäksi tästä pääaltaasta löydät muutamat erilaiset vesihierontapisteet sekä myös istumapaikkoja ja pöytiä (kyllä, pöydät ovat vedessä).

Suola-allas on nimensä mukaisesti korkean suolapitoisuuden vettä. Suola kelluttaa – ja tietysti maistuu suolaiselta. Emme suosittele kuitenkaan maistelemaan vettä. Altaan vesi on hieman kylmempää kuin pääaltaassa.

Pienempi ns. lämmin allas on varustettu kahdella pitkällä penkillä sekä tunnelmavaloilla. Altaassa viihtyy pitkään – ja halutessaan myös lämpöaltaaseen saa ottaa juomia mukaan.

Lämpöaltaan vierestä löytyy pieni kylmäallas, joka on neliön mallinen ja valaistu kylmillä sinisen sävyillä. Vesi todella tuntuu kylmältä.

Kakola Spa -kylpylässä ei ole erillistä poreallasta, mikä tuntuu hieman erikoiselta valinnalta. Tosin eipä poreallasta oikeastaan jäänyt parin tunnin vierailulla kaipaamaankaan. Huomaathan, että altaiden lämpötilat saattavat olla käynnilläsi eri tasolla kuin tässä artikkelissa mainitut lämpötilat.

Saunat ja suihkut

Saunoja on useita erilaisia: temppelisauna, havusauna, ”normisauna” ja kivisauna. Lisäksi löytyy erillinen privaattisauna, jonka voi vuokrata kokonaan itselleen.

Temppelisaunassa jokaisen istumapaikan reunalta löydät muutaman nappulan. Nappulaa painamalla saat aktivoitua katosta löytyvät suihkut, joista tulee joko trooppista ”sadetta” tai viileämpää vesisumua. Ilmeisesti temppelisaunakin on usein privaattikäytössä hoitoja varten.

Havusauna on nimensä mukaisesti havuilla koristeltu. Saunassa on vieno havupuun tuoksu – vähän kuin joulukuusta haistelisi. Saunan keskeltä löytyy havusaunan kiuas, johon ei kylläkään heitetä vettä. Havujen tuoksu saunassa on erittäin miellyttävä.

Kivisaunassa penkit näyttävät kiviltä (mutta eivät taida sitä oikeasti olla). Sauna aktivoidaan painamalla nappulaa saunan oven ulkopuolelta. Nappulan painamisen jälkeen kiuas alkaa lämmittää kiviä. Emme kerro sinulle kaikkea, mutta saunaan kannattaa jäädä istumaan ja odottamaan, että kivet ovat lämmenneet. Sillä sen jälkeen alkaa taikoja tapahtua!

Iso perinteinen suomalainen sauna tarjoaa kunnon löylyt. Lauteille mahtuu tarvittaessa enemmänkin väkeä. Lämpöä saunassa on 80–90 °C.

Suihkuista mainittakoon lumisuihku sekä käveltävä kokemussuihku, jossa vuorottelevat erilaiset äänet, valot, lämpötilat ja vesitekstuurit.

Baari & Ruokailu

Kakola Spa tarjoaa monipuoliset ruokailumahdollisuudet. Kylpylähotellin puolella on ravintola Ruben, jossa tarjotaan laadukkaita aterioita ja juomia. Ruokalista sisältää paikallisia herkkuja sekä kansainvälisiä suosikkeja.

Itse Kakola Spa kylpylässä on myös baari, jossa voi nauttia juomia ja rentoutua. Voit tilata juomia suoraan mineraalialtaasta. Lisäksi koko allasalue on nautiskelualuetta, joten voit kulkea juomasi kanssa minne haluat. Allasbaarista saat myös pientä purtavaa.

Lisäksi samalta Kakolan alueelta löydät tunnetun Kakolanruusu-ravintolan.

Tapahtumat

Kakola Spa on erinomainen paikka järjestää erilaisia tapahtumia ja kokouksia. Kylpylässä on tilat, jotka sopivat niin pienille kuin suurillekin ryhmille. Tiloissa järjestät niin yritysjuhlat, kokoukset kuin workshop-päivät. Kylpylän henkilökunta auttaa mielellään järjestämään tapahtumat ja tekemään niistä onnistuneita ja unohtumattomia.

Yhteenveto

Kakola Spa -kylpylä on loistava valinta, jos haluat nauttia laadukkaista hoidoista ja luksus-kokemuksesta Turun keskustassa. Se tarjoaa ainutlaatuisen ympäristön ja monipuoliset mahdollisuudet rentoutumiseen ja nautiskeluun. Vieraile Kakola Spassa ja nauti ainutlaatuisesta kokemuksesta.

Loistava lahjaidea: Osta Kakola Spa lahjakortti lahjaksi ystävälle tai puolisolle! Kylpylälahjakortti on aina varma valinta.

Lue lisää sivustolta: Kakolaspa.fi

Suositellut julkaisut