Mutakylpyjä on käytetty vuosisatojen ajan keinona nuorentaa ihoa, kehoa ja parantaa yleistä hyvinvointia. Mutakylvyt ovat ikivanha perinne, joka on siirtynyt sukupolvelta toiselle, ja hyvästä syystä. Mutakylvyillä on monia etuja iholle ja vartalolle, ja ne ovat rentouttava ja nautinnollinen kylpylähoito, jonka nimeen monet vannovat.

Tiede mutakylvyn takana

Joten mikä mudassa tekee siitä niin hyödyllisen keholle? Muta muodostuu mineraalien, orgaanisen aineen ja veden yhdistelmästä. Mudassa oleva ainutlaatuinen mineraalien yhdistelmä voi ravitsee ja rauhoittaa ihoa. Esimerkiksi runsaasti rikkiä sisältävä muta voi auttaa vähentämään myös koko kehon tulehduksia. Mutakylpy antaa mukavan rentoutuneen olon. Suomessa moni kylpylä antaa mutakylpyjen sijaan turvekylpyjä, jotka ajavat pitkälti saman asian.

Mutakylpy kokemuksena

Mutakylpyhoidon aikana vartalo peitetään lämpimällä mudalla ja annetaan liota jonkin aikaa. Mutaa levitetään yleensä vartalolle paksuna kerroksena, jonka jälkeen hoitoa saava henkilö kääritään peitteisiin tai lämpölakanoihin lämmön säilyttämiseksi. Muta jätetään sitten kuivumaan, ja kun se on täysin kuivaa, muta pestään pois suihkussa tai kylvyssä. Mudan peitossa oleminen saattaa kuulostaa oudolta, mutta se on varsin rentouttava ja nautinnollinen kokemus. Monet ihmiset huomaavat, että mudan lämpö ja peittojen paino auttavat lievittämään stressiä ja jännitteitä kehossa.

Mutakylvyn terveyshyödyt

Mutakylvyillä on useita terveydellisiä etuja iholle ja keholle. Mudassa olevat mineraalit voivat auttaa ravitsemaan ja puhdistamaan ihoa jättäen sen pehmeän ja sileän tuntuiseksi. Mutakylvyt voivat myös auttaa lievittämään tiettyjä terveysongelmia, kuten nivelreumaa ja psoriaasia. Mudan lämpö voi auttaa lisäämään verenkiertoa kehossa, mikä voi auttaa vähentämään kipua ja tulehdusta. Lisäksi mutahauteiden on osoitettu olevan tehokkaita tiettyjen hengitystiesairauksien, kuten keuhkoputkentulehduksen ja astman, hoidossa.

Erityyppiset mutakylvyt

Saatavilla on monia erilaisia ​​mutakylpyjä, joista jokaisella on omat ainutlaatuiset etunsa. Joitakin suosittuja mutakylvyissä käytettyjä mutatyyppejä ovat vulkaaninen muta, Kuolleenmeren muta ja savimuta. Vulkaaninen muta sisältää runsaasti mineraaleja ja tunnetaan myrkkyjä poistavista ominaisuuksistaan, kun taas Kuolleenmeren muta sisältää runsaasti suolaa ja tunnetaan ihoa pehmentävistä ominaisuuksistaan. Savimuta on suosittu myös mutakylvyissä, ja se tunnetaan kyvystään imeä myrkkyjä iholta. Suomessa suositaan turvekylpyjä.

Suosittuja mutakylpykohteita ulkomailla

Jos olet kiinnostunut kokeilemaan mutakylpyä itse, monet kylpyläkohteet ympäri maailmaa tarjoavat tätä hoitoa. Joitakin suosittuja kohteita ovat Kuollutmeri Jordaniassa, Calistoga Kaliforniassa ja Blue Lagoon Islannissa. Jokaisella näistä kohteista on oma ainutlaatuinen viehätyksensä, ja ne tarjoavat erilaisia ​​kylpylähoitoja mutakylvyn lisäksi. Suomessa moni kylpylä tarjoaa mutakylpyjen sijasta turvekylpyä yhtenä hoidoistaan.

Varaa oma kylpysi netistä

Mutakylvyt ovat rentouttava ja terapeuttinen kylpylähoito, jota on käytetty vuosisatoja. Niillä on monia etuja iholle ja vartalolle, ja ne ovat loistava tapa rentoutua ja nuorentaa. Jos etsit ainutlaatuista kokemusta seuraavalla lomallasi, harkitse mutakylpyä. Saatat yllättyä kuinka hyvältä tuntuu olla mudan peitossa!

Suositellut julkaisut