Mikä tekee romanttisesta kylpylälomasta erityisen kokemuksen? Se, että sinä ja kumppanisi vietätte laatuaikaa toistenne kanssa. Se, että te juhlitte toisianne ja rakkauttanne. Yhdessäolo ja se tosiasia, että olette toistenne seurassa ilman häiriötekijöitä. Kaikki nämä auttavat sinua tuomaan lisää romantiikkaa parisuhteeseesi.

5 vinkkiä romanttisen kylpyläloman suunnitteluun

  1. Valitse romanttinen paikka, joka tarjoaa erilaisia aktiviteetteja ja nähtävyyksiä, jotka sopivat molempien mieltymyksiin.
  2. Varaa hotelli, jossa on hyvät romanttiset palvelut, kuten kylpylä, kylpyamme tai parveke näkymillä.
  3. Järjestä yhteisiä aktiviteetteja, kuten illallinen tai konsertti, jotka tekevät lomasta erityisen romanttisen.
  4. Pidä huolta siitä, että teillä on riittävästi yksityisyyttä ja aikaa olla yhdessä loman aikana.
  5. Muista järjestää jotain yllätyksellistä ja erikoista, kuten romanttinen illallinen tai päiväretki viehättävään kaupunkiin.

Nämä ovat joitakin vinkkejä romanttisen kylpyläloman suunnitteluun.

Ideoita romanttiseen matkailuun

Etsi tarjouksia. Kuulostaa itsestäänselvältä, mutta ei aina ole sitä. Nimittäin romanttisia lomapaketteja on tarjolla pariskunnille yllättävän usein sekä Suomessa että ulkomailla. Jos tiedät mistä etsiä, seuraat tarjouksia ahkerasti ja olet valmis varaamaan loman joskus nopeastikin, kun sopiva paketti sattuu kohdalle, voi lomareissu löytyä yllättävänkin halvalla – myös ulkomaille.

Tärkeintä on yhdessäolo. Jos et ole koskaan ollut romanttisella lomalla ennen, ymmärrä yksi perusasia: Sinun ei tarvitse tuhlata loputtomasti rahaa tehdäksesi vaikutuksen kumppaniisi (vaikka vähän ylimääräistä rahaa auttaa aina!). Sen sijaan, panosta siihen mistä tiedät kumppanisi nauttivan. Olipa se sitten luonnossa vaeltamista, hyviä illallisia tai kylpylän porealtaassa rentoutumista. Yhdessäolo on romantiikan ensiaskel. Älä siis liikaa pohdi sitä onko jokin tekeminen sinällään ”romanttista”. On se, kun te olette yhdessä.

Valitse oikean tyyppinen loma. Jos olette seikkailunhaluisia, aktiivisia tyyppejä, valitse esimerkiksi aktiiviloma etelässä, vaellusreissu Norjaan tai hiihtomatka Suomen Lappiin. Jos toisaalta olette molemmat suuria ruokailijoita, lähtekää ruokapolulle tai jopa viinipolulle Ranskassa tai Italiassa. Ei muuta kuin makuhermoja stimuloimaan!

Rentoutuminen on aina hyvä valinta.. Jos toisaalta olette molemmat stressaantuneita tai olette viime aikoina kohdanneet ongelmia henkilökohtaisessa elämässänne, kylpylähoito voi olla juuri sinulle ja kumppanillesi sopiva valinta. Nauti rentouttavasta kylpylähoitopaketista yhdessä kotimaan kohteista tai löydä kadonnut intohimosi uudelleen ulkomaan kylpylälomalla. Jos et tiedä mitä aktiviteetteja romanttisella lomalla pitäisi tehdä, paras vinkki on tämä: valitse kylpyläloma ja panosta rauhalliseen rentoutumiseen.

Valitse loma oman aikataulusi mukaan

Aika yksinkertainen vinkki, mutta todettakoon se silti: viikonlopun romanttiseen loman kannattaa valita kylpylä. Pidempään, viikon tai kahden mittaiseen, lomaan on taas parempi katsoa vaihtoehtoja matkatoimistojen sivuilta ja suunnata katseet ulkomaille. Toki sitä suomalaisessakin kylpylässä helposti viikon tai kaksi viettää, mutta usein saat rahoillesi parempaa vastinetta etsimällä tarjouksia reissuista Euroopassa tai Aasiassa. Romanttisia kohteita löytyy niin kaupungeista (vaikkapa Pariisi tai Rooma), rantakohteista (Santorini ja moni muu Välimeren kohde) kuin kaukoidästäkin (niin Sri Lanka kuin Intiakin tarjoavat yllättävää romantiikkaa sitä kaipaavalle).

Suositellut julkaisut