Naantali on pieni kaupunki Varsinais-Suomessa, jossa on monia nähtävyyksiä. Naantali on yksi Suomen vanhimmista kaupungeista. Se perustettiin keskiajalla birgittalaisluostarin ja sen kaupunkia edelleen hallitsevan kirkon ympärille.

Naantalin nähtävyydet pähkinänkuoressa

Muumimaailma: Muumimaailma on kaikkien lapsien ja lastenmielisten rakastama seikkailumaailma, jossa voi tutustua Muumi-tarinoihin ja hahmoihin. Se sijaitsee Naantalin Kailossaarella pienen kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta. Alueelle järjestetään kuljetuksia parkkipaikoilta.

Kultaranta(ruots. Gullranda): Kultaranta on Naantalissa Luonnonmaan saaressa sijaitseva Suomen tasavallan presidentin kesäasunto. Presidenttiä voikin aika ajoin nähdä Naantalin alueella kesäisin.

Naantalin vanhakaupunki: Naantalin vanhakaupungissa on monia historiallisia rakennuksia kuten Naantalin vanha kirkko. Vanhassakaupungissa voi myös tehdä kävelykierroksen ja nauttia saariston ihanista ruoista tunnelmallisissa ravintoloissa.

Naantalin saaristo: Naantalin saaristossa on monia saaria ja pieniä saarikyliä, joissa voi tehdä patikointia ja tutustua paikalliseen kulttuuriin. Saaristossa on myös useita upeita rantoja, jotka sopivat hyvin uintiin ja auringonottoon.

Naantalin kylpylä: Muumimaailman lisäksi koko Suomi tuntee Naantalista tietysti Naantalin kylpylän. Ihana spa on loistava lomakohde niin perheille, pariskunnille kuin kaveriporukoille. Lue lisää täältä: Naantalin kylpylä.

Faktoja Naantalista

Nähtävyyksiä ja tekemistä riittää koko perheelle.

  • Naantali sijaitsee Varsinais-Suomessa, Turun saaristossa – noin 20 kilometriä Turusta lounaaseen.
  • Naantali on Suomen vanhin matkailukohde ja se tunnetaan parhaiten Muumimaailmasta ja kylpylästään.
  • Naantalin vanhassakaupungissa on monia historiallisia rakennuksia, kuten Naantalin vanha kirkko, joka on rakennettu 1400-luvulla. Naantalin kirkon valmistumisvuotena pidetään vuotta 1462, jolloin Piispa Konrad Bitz vihki luostarirakennukset käyttöön.
  • Naantalissa on karvan vajaa 20 000 asukasta.
  • Naantalin saaristo koostuu yli 1000 saaresta ja siihen kuuluu yli tuhat kilometriä rantaviivaa. Naantalin saariston muodostavat Rymättylän, Merimaskun, Velkuan ja Livonsaaren alueet. Alueella on 4 710 kesämökkiä.
  • Naantalissa järjestetään useita tapahtumia vuoden aikana, kuten Naantali Music Festival ja Naantali Summer Theater.
  • Naantali on tunnettu myös rannoistaan ja upeasta saaristosta, jotka tarjoavat monia mahdollisuuksia vesiurheiluun ja luonnon tutkimiseen.
  • Naantali on yksi Suomen suosituimmista matkailukohteista, ja se vie noin 500 000 matkailijaa vuosittain.

Kenelle Naantali sopii?

Ensinnäkin, tietysti lapsiperheille. Muumimaailma on Naantalin tunnetuin nähtävyys. Jopa tunnetumpi kuin Kultaranta.

Myös romanttista ja rauhallista pakopaikkaa etsivät pariskunnat voivat kokea Naantalin ihanteellisena matkakohteena. Kaupungin historiallinen arkkitehtuuri, mukaan lukien sen hyvin säilynyt keskiaikainen luostari, lisää ripauksen charmia tunnelmaan. Merenrantaympäristö, jossa on viehättävä satama ja rantaravintolat, tarjoaa romanttisen ilmapiirin pariskunnille intiimeistä hetkistä nauttimiseen. Naantalin kylpylähotellit ja wellness-tilat tarjoavat täydelliset puitteet rentoutumiseen ja virkistymiseen, joten se on houkutteleva valinta pariskunnille, jotka etsivät romanttista lomaa rauhallisessa ja luonnonkauniissa ympäristössä. Olipa kyseessä kaupungin kulttuuriperinnön tutkiminen, merenrantanäkymien nauttiminen tai kylpylähoitojen hemmottelu, Naantali tarjoaa romanttisen pakopaikan pariskunnille, jotka haluavat rentoutua ja olla yhteydessä.

Jos Naantalin nähtävyydet kiinnostavat, voimme suositella kylpyläloman varaamista Naantali Spa -kylpylähotellista!

Suositellut julkaisut