Naantali on pieni kaupunki Varsinais-Suomessa, jossa on monia nähtävyyksiä. Naantali on yksi Suomen vanhimmista kaupungeista. Se perustettiin keskiajalla birgittalaisluostarin ja sen kaupunkia edelleen hallitsevan kirkon ympärille.

Naantalin nähtävyydet pähkinänkuoressa

Muumimaailma: Muumimaailma on kaikkien lapsien ja lastenmielisten rakastama seikkailumaailma, jossa voi tutustua Muumi-tarinoihin ja hahmoihin. Se sijaitsee Naantalin Kailossaarella pienen kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta. Alueelle järjestetään kuljetuksia parkkipaikoilta.

Naantalin vanhakaupunki: Naantalin vanhakaupungissa on monia historiallisia rakennuksia kuten Naantalin vanha kirkko. Vanhassakaupungissa voi myös tehdä kävelykierroksen ja nauttia saariston ihanista ruoista tunnelmallisissa ravintoloissa.

Naantalin saaristo: Naantalin saaristossa on monia saaria ja pieniä saarikyliä, joissa voi tehdä patikointia ja tutustua paikalliseen kulttuuriin. Saaristossa on myös useita upeita rantoja, jotka sopivat hyvin uintiin ja auringonottoon.

Naantalin kylpylä: Muumimaailman lisäksi koko Suomi tuntee Naantalista tietysti Naantalin kylpylän. Ihana spa on loistava lomakohde niin perheille, pariskunnille kuin kaveriporukoille. Lue lisää täältä: Naantalin kylpylä.

Faktoja Naantalista

Nähtävyyksiä ja tekemistä riittää koko perheelle.

  • Naantali sijaitsee Varsinais-Suomessa, Turun saaristossa – noin 20 kilometriä Turusta lounaaseen.
  • Naantali on Suomen vanhin matkailukohde ja se tunnetaan parhaiten Muumimaailmasta ja kylpylästään.
  • Naantalin vanhassakaupungissa on monia historiallisia rakennuksia, kuten Naantalin vanha kirkko, joka on rakennettu 1400-luvulla. Naantalin kirkon valmistumisvuotena pidetään vuotta 1462, jolloin Piispa Konrad Bitz vihki luostarirakennukset käyttöön.
  • Naantalissa on karvan vajaa 20 000 asukasta.
  • Naantalin saaristo koostuu yli 1000 saaresta ja siihen kuuluu yli tuhat kilometriä rantaviivaa. Naantalin saariston muodostavat Rymättylän, Merimaskun, Velkuan ja Livonsaaren alueet. Alueella on 4 710 kesämökkiä.
  • Naantalissa järjestetään useita tapahtumia vuoden aikana, kuten Naantali Music Festival ja Naantali Summer Theater.
  • Naantali on tunnettu myös rannoistaan ja upeasta saaristosta, jotka tarjoavat monia mahdollisuuksia vesiurheiluun ja luonnon tutkimiseen.
  • Naantali on yksi Suomen suosituimmista matkailukohteista, ja se vie noin 500 000 matkailijaa vuosittain.

Kylpyläloma Naantalissa? Katso Naantali Span tarjoukset klikkaamalla banneria ja ihastu Naantalin nähtävyyksiin!

Suositellut julkaisut