Me kaikki ansaitsemme hieman luksusta elämäämme. Kylpyläpäivä on loistava tapa rentoutua, hemmotella itseäsi ja nauttia kaivatusta omasta ajasta. Hemmottelupäivän viettäminen kylpylässä voi kuitenkin tulla joskus kalliiksikin, eikä kaikilla ole aikaa tai rahaa tehdä säännöllisiä matkoja. Onneksi kotona on mahdollista luoda kylpylämäinen kokemus. Me listaamme parhaat hemmotteluhoidot, jotka voit tehdä helposti myös kotona!

Tee-se-itse hemmotteluhoidot

DIY-hemmotteluhoidot kotona ovat loistava tapa saada ylellinen kylpyläkokemus edullisesti. On olemassa monia reseptejä kotitekoisille naamioille ja kuorinnoille, jotka voivat ravita ihoa ja virkistää niin kehoa kuin mieltä. Kun valitset tuotteita tee-se-itse-kylpylähoitoihin, on tärkeää valita hellävaraiset, luonnolliset ainesosat, jotka sopivat juuri omalle ihotyypillesi ja jotka eivät aiheuta ärsytystä. Tee-se-itse-kasvohoidoissa on hyödyllistä luoda rutiini, joka auttaa pitämään ihon terveenä ja hehkuvana. Harkitse höyryn käyttöä huokosten avaamiseen, kuorinta kuolleiden ihosolujen poistamiseksi ja naamion käyttöä ihon ravitsemiseen.

  • Lämmin kylpy eteerisillä öljyillä tai kylpypommi: Rentoudu ja nauti eteeristen öljyjen terapeuttisista eduista ja ylellisestä, poreilevasta kylvystä. Oletuksena tietysti on, että tähän tarvitaan kylpyamme, jota toki kaikilta ei löydy.
  • Kasvohoito: Käytä luonnollisia ainesosia, kuten hunajaa, jogurttia tai avokadoa, ravitsemaan ihoasi ja saavuttamaan terveen hehkun. Voit toki käyttää myös valmiita kasvonaamioita, joita on markkinoilla runsaasti.
  • Kasvojen tai vartalon kuorinta: Kuori kasvosi ja vartalosi merisuolaa, sokeria tai kaurapuuroa sisältävällä kuorivalla massalla kuolleiden ihosolujen poistamiseksi. Kuorintoihin on saatavilla myös runsaasti valmiita tuotteita, joten kuorintamassaa ei tarvitse itse tehdä.
  • Kosteuttavan kasvonaamion käyttö: Käytä kasvonaamiota ravitsemaan ja kosteuttamaan ihoa. Kasvonaamion käytön voi yhdistää esimerkiksi lasilliseen kuohuvaa, rentouttavan musiikin kuunteluun tai podcastin seuraamiseen. Lue alempaa myös miten luot oikean tunnelman kotiisi.
  • Hieronta: Käytä aromaterapiaöljyjä rentouttavan hieronnan tekemiseen. Hieronta voi auttaa lievittämään stressiä ja jännitystä. Toki mukavinta on, jos hieronnan tekee kumppanisi – mutta myös itseään voi hieroa.
  • Jalkakylpy: Liota jalkojasi kylvyssä, jossa on Epsom-suoloja, jotka auttavat vähentämään turvotusta ja rentouttamaan lihaksia.
  • Hiusnaamion tekeminen: Hemmottele hiuksiasi kookosöljystä tai avokadosta tehdyllä ravitsevalla naamiolla. Myös hiusnaamioita voi ostaa suoraan netistä tai kivijalkamyymälöistä.
  • Manikyyri tai pedikyyri: Hemmottele itseäsi kylpylämäisellä manikyyrillä tai pedikyyrillä kotona.
  • Jooga tai venyttely: Harjoittele joogaa tai venyttele. Molemmat auttavat rentoutumaan, lisäämään joustavuutta ja parantamaan yleistä hyvinvointiasi.
  • Saunominen: Suomalaisille sauna on perinteinen hemmotteluhoito kotona. Saunan hyödyt ovat selviä.

Kylpylän kaltaisen ilmapiirin luominen

Tunnelmalla on suuri merkitys nautinnollisen kylpyläkokemuksen luomisessa. Valitse rauhoittavia tuoksuja, kuten laventelia tai kamomillaa, ja harkitse kynttilöiden sytyttämistä tai eteeristen öljyjen levittämistä rentouttavan tunnelman luomiseksi. Varmista, että tila on siisti ja sotkuton. Luo itsellesi myös mukava istuma- tai makuupaikka esimerkiksi hieronnan tai kasvonaamion ajaksi. Laita soimaan rauhoittavaa musiikkia ja varmista, että puhelimet tai televisio eivät aiheuta häiriöitä. Puhelin äänettömälle! Lisäksi valoja kannattaa sammuttaa tai himmentaa mahdollisuuksien mukaan.

Hemmotteluhoitojen hyödyt

Kotona tehtävät hemmotteluhoidot voivat tarjota monia samoja etuja kuin ammattimainen kylpyläpäivä, kuten rentoutumista, parempaa ihon terveyttä ja ne voivat myös vähentää stressiä. Lisäksi kotihemmottelu on taloudellisempaa, koska voit käyttää tuotteita, joita sinulla on jo kotona – etkä maksa palvelusta. DIY-kylpylähoidot voivat olla myös hauska tapa viettää aikaa kumppanisi, ystävien ja perheen kanssa, sillä voitte kaikki vuorotellen antaa toisillenne kasvohoitoja tai hierontoja. Esimerkiksi tyttöjen hemmottelupäivä tai miesten saunasessio voi pitää sisällään mitä vain kylpylähoitoja.

Yhteenveto

Hemmotteluhoidot kotona voivat olla loistava tapa rentoutua, hemmotella itseäsi ja vähentää stressiä joutumatta poistumaan kotoa. Hemmotteluhetki voi myös olla miellyttävä ja taloudellinen tapa viettää aikaa kumppanin, ystävien ja perheen kanssa. Oikeilla ainesosilla, tunnelmalla ja rutiinilla voit luoda ylellisen kylpyläkokemuksen mukavasti omassa kodissasi.

Tai varaa hoidot ammattilaisilta

Suositellut julkaisut