Aina silloin tällöin jokainen ansaitsee tauon päivittäisestä rutiinistaan. Ja mikä olisikaan parempi tapa nauttia lomastasi kuin rentouttava matka Maltalle? Malta on pieni saari Keski-Välimerella. Kohteena Malta on viehättävä ja rentouttava. Jos niin haluat. Toki tältä saarelta löytyy myös runsaasti bileitä ja nuorisoa, jos se on enemmän sinun juttusi. Maltan puolesta lomakohteena puhuvat muun muassa alueen upeat sääolosuhteet – leudot, aurinkoiset talvet ja kuumat, kirkkaat kesät. Lisäksi saarelta löytyy kaikki tarpeellinen rentouttavan loman viettämiseen.

Tällä pienellä saarella on neljäkymmentä kylpyläkeskusta, joista jokaisella on omat huippuluokan laitteet ja korkeasti koulutettu, ammattitaitoinen henkilökunta. Kylpylät vaihtelevat kooltaan ja erikoistumiseltaan, ja osa kohteista sisältää runsaasti erilaisia kylpyläpalveluita sekä pienempiä erikoisliikkeitä. Esimerkiksi itämaisia hoitoklinikoita on viime aikona auennut saarelle runsaasti lisää. Nämä klinikat tarjoavat erilaisia terveys- ja hyvinvointihoitoja sekä itämaista hierontaa.

Maltalta löydät kylpylät ja hoidot joka makuun. Tarjolla on mm. mutakylpyjä, päähierontaa, käsi- ja jalkahierontaa, kokovartalohierontaa, 4 käden hierontaa, kuumakivihierontaa, ruotsalaista hierontaa, stressinpoistohierontaa, itämaisia hoitoja, vartalokääreitä, karvanpoistohoitoja, laserhoitoja, Botox-hoitoja, kynsien laittoa, akupunktiota ja paljon muuta. Hoitoja tarjoavat niin hotellit aina viiden tähden kylpylähotelleista paikallisiin hotelleihin kuin pienemmät klinikat.

Maltan kylpylälomat

Kylpyläloma ei aina tarkoita yöpymistä kalliissa kylpylähotellissa tai lomakeskuksessa. Päinvastoin, monet Malta-hotellit voivat järjestää sinulle paketin yhteistyössä spa-keskuksen kanssa, jotta saat juuri sen, mitä haluat. Voit siis yöpyä edullisemmassa hotellissa ja käydä kylpylässä vain rentoutumassa ja nauttimassa erilaisista hoidoista.

Jos raha ei ole este, voit toki valita suoraan jonkin alueen luksushotelleista ja nauttia kylpylätunnelmasta lomasi jokaisena päivänä. Kannattaa seurata lomakaudelle tarjottavia paketteja. Usein hyviä tarjouksia löytyy koko vuoden ympäri niin pariskunnille kuin suuremmillekin porukoille.

Jos haluat rentoutumisen lisäksi treenata ja kuntoilla, löytyy Maltalta siihenkin runsaasti kohteita: valitse hotelli, jossa on kuntosali tai hotelli, joka tarjoaa ohjattua harjoittelua, kuten pilatesta, tanssia, joogaa, aerobicia ja potkunyrkkeilyä. Leudomman kauden aikana patikointi, pyöräily ja maaseutukävelyt ovat myös suosittuja. Luonnolliselti tältä lomasaareltä löytyy myös useita mahdollisuuksia monenlaisiin vesiurheilulajeihin. Toki squash, kalliokiipeily, varjoliito, sukellus, golf ja jopa snooker onnistuvat lomasi aikana.

Lääketieteellinen matkailu Maltalla

Maltasta on tulossa myös yhä enemmän lääkematkailun kohde huomattavasti halvempien hoitokustannusten sekä sen täydellisen ympäristön ja ilmaston ansiosta. Useimmat maltalaiset asiantuntijat ovat saaneet koulutusta Maltalla tai muualla Euroopassa. Osa on kouluttautunut Isossa-Britanniassa tai Yhdysvalloissa. Modernit klinikat seuraavat EU:n standardeja ja määräyksiä. Kosmeettisesta kirurgiasta on tulossa yhä suositumpi kaikkialla maailmassa, eikä yhtään sen vähempää Maltalla. Tämän seurauksena saarella on nyt saatavilla useita toimenpiteitä, mukaan lukien kasvojen kohotukset, nenäleikkaus, vatsanleikkaus, rasvaimu, rintojen suurennus, rintojen pienennys ja paljon muuta. Kaiken kaikkiaan Malta sopii oivallisesti niin kauneuslomailuun kuin kylpylälomailuun!

Suositellut julkaisut