Intia on tunnettu kulttuurisesta monimuotoisuudestaan. Tämä on yksi maa, jossa jokaisella osavaltiolla on oma kielensä, kulttuurinsa ja perinteensä. Intia on maa, joka on saanut runsaasti lahjoja luontoäidiltämme. Olipa kyseessä sitten Keralan takavedet tai Himalajan juuret, historiallinen Rajasthan tai Kashmir, kukkalaakso. On nähtävää ja koettavaa runsaasti laidasta laitaan.

Vaikka Intian kääntöpuoletkin tunnetaan, ei Intiassa lomailun tarvitse olla köyhyyden dokumentoimista. Tämä maa, sen historia, ihmiset ja kaikki muu tekevät siitä yhden maailman suosituimmista turistikohteista. Ja mikä olisikaan parempi tapa viettää ylellinen loma Intiassa kuin varata ylellinen spa-retriitti?

Intian kylpyläkeskuksissa pääset kokemaan paljon puhuttuja perinteisiä intialaisia kylpylähoitoja. Voit valita lomakeskuksen mistä tahansa kaupungista ja se on varmasti aina ainutlaatuinen kokemus. Kerala on yksi Intian kylpyläretriittejä etsivien matkailijoiden suosikki. Goa on toinen suosittu paikka, joka on turistien täyttämä ympäri vuoden. Jos kaipaat aurinkoa ja hiekkarantoja, valitse luksuslomakeskus Goalta, jossa voit nauttia kylpylähoidoista samalla kun ihastelet merta ja hienohiekkaisia rantoja.

Jos rakastat ruokaa, sinun on tehtävä Intiasta seuraava lomakohteesi. Intialainen keittiö on aivan liian laaja, jotta sitä voitaisiin tarkastella yhdessä artikkelissa. Todettakoon kuitenkin, että jokaisella osavaltiolla on oma keittiönsä. Useimmissa lomakohteissa pääset tutustumaan paikalliseen ruokakulttuuriin oman hotellisi alueella.

Jooga-kylpylälomat ovat nykyään suuressa suosiossa. Kuten varmasti tiedätkin, Intia on maa, josta jooga on kotoisin. Joten jos olet jooga-harrastaja etkä malta odottaa, että pääset kokeilemaan joogan eri muotoja, kylpyläloma tai spa-retriitti luksuslomakohteessa Intiassa on kuin sinulle luotu. Kylpyläretriitti voi sisältää vaikkapa vaellusta ja ulkoilua valitsemastasi sijainnista riippuen.

Osalle meistä loman tarkoituksena on detox ja terveelliset elämäntavat. Intiassa tämäkin onnistuu. Moni kylpylähotelli tarjoaa terveellisiin elämäntapoihin keskittyviä hyvinvointipaketteja. Voit kokeilla ainutlaatuisimpia detox-rutiineja ja pudottaa ylimääräiset kilot lomasi aikana. (Uskomatonta, yleensä lomalla tulee kiloja.)

Kun suunnittelet kylpylälomaa Intiassa, varmista, että tarkistat, mikä osavaltio on paras vierailla mihinkin vuodenaikaan. Kun on kyse näin isosta maasta, sääolosuhteet ovat täysin erilaiset eri vuodenaikoina. Älä esimerkiksi suunnittele kylpylälomaa Keralassa monsuunien aikana, jos haluat nauttia ulkona olemisesta. Vastaavasti, vältä matkustamista Rajasthaniin kesällä, sillä alueen kuumuus on suomalaiselle usein liikaa.

Suositellut julkaisut